Mooie gebieden in Zuid-Italië

Posted by

Mooie gebieden in Zuid-Italië

Zuid-Italië biedt veel mooie plaatsen en gebieden. Vooral Sicilië is een erg bekende en populaire bestemming voor vakantiegangers. Maar Zuid-Italië heeft meer te bieden dan enkel Sicilië. Op deze pagina vindt je mooie gebieden in Zuid-Italië.

Campanië

Campania, ook wel Campanië genoemd, is een erg populaire vakantiebestemming in Italië. Er zijn mooie plaatsen zoals de stad Napels, de kust van Amalfitanië en Pompeï. Er zijn ook veel Romeinse villa’s en steden te vinden. Een echte aanrader voor de vakantieganger.

Apulië

Het Italiaanse gebied Apulië vormt de onderkant van de zogenoemende laars. Dit gebied heeft veel kust. Het wordt omringt met de mooie Ionische Zee. Er wordt in dit gebied veel wijn en olijf geproduceerd. Het is een topgebied om lekker te eten. Brood en pasta zijn hier niet te missen. Ga je naar Apulië? Dan is brood en pasta zeker een aanrader.

Calabrië

Calabrië is de punt van de laars van Italië. Het ligt slechts op een kleine afstand van het bekende en populaire Sicilië. Het heeft een eeuwige geschiedenis en is erg mooi. Het water in de zee van Calabrië wordt ook wel gezien als het helderst van Italië. Houd je van zwemmen? Dan is zwemmen hier zeker een aanrader.

Basilicata

Tussen Apulië, Campanië en Calabrië in ligt het gebied Basilicata of Lucanië. Het is maar een klein gebied. Hoewel het een mooi gebied is, is het verreweg het minstbevolkte gebied van Italië. Voor de mensen die van natuur houden, is het toch een erg mooie plaats. Er zijn veel mooie gebergtes en er zijn prachtige plaatsen. Als je van cultuur snuiven houdt, dan is Matera een mooie plaats. Deze heeft veel rotsen, met zo’n 155 rotskerken. Er zijn ook veel oude dorpjes, welke zeker een bezoek waard zijn.

Zuid-Italië is dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn mooie plaatsen, waar vakantiegangers vaak van genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *